Laden...

Waar kan je Bitcoin kopen?

Het kopen van Bitcoins is gemakkelijker dan je wellicht zou denken, want Bitcoins zijn eenvoudig en snel online te verkrijgen. Mocht je Bitcoin willen aanschaffen, zou je kunnen overwegen om je toekomstige Bitcoins te kopen op een Exchange, bij een online verkoop punt of bij een Bitcoin PIN automaat. De meest gemakkelijke manier om Bitcoins te kopen, is via een Exchange of online verkoop punt.

Bitcoin kopen op een Exchange

Een exchange is een online handel platform, waar veelal meerdere type coins te koop worden aangeboden. Op basis van vraag en aanbod wordt een een prijs bepaald, die per exchange kan verschillen (let op: tussen de verschillende Exchanges, kan een waarde verschil zitten van soms 100 euro per Bitcoin). De meest voorkomende exchanges om Bitcoin eenvoudig te kopen met een Nederlandse bankrekening zijn Bitstamp of Kraken. In beide gevallen kan je een storting doen van een SEPA overboeking. Dit betekent dus, dat je met een Nederlandse bank rekening over maakt naar het rekeningnummer van de Exchange. Vaak duurt dit 1-2 werkdagen, voordat dit verwerkt is. Naast SEPA, heb je ook de mogelijkheid om andere type coins te ‘storten’ (deposit), die kan gebruiken om Bitcoin te kopen. Als laatste optie, biedt Bitstamp bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om met creditcard te betalen. Wel moet je rekening houden met vrij hoge transactie kosten (minimaal 10 euro per transactie).

Exchanges verdienen door middel van transactiekosten. Transactie kosten verschillen per exchange, maar starten ongeveer vanaf 0.25% van het totale aankoop bedrag. Mocht je dus dus voor 500 euro Bitcoin willen aan schaffen, zit je al gauw aan 12,50 euro transactiekosten.

Mocht je Bitcoins willen kopen op een Exchange, dien je vaak wel eerst door een verificatie proces te gaan. Dit betekent, dat meerdere persoonsgegevens moet in vullen, die noodzakelijk zijn om een transactie uit te voeren. Houdt er rekening mee, dat dit proces al snel 1-2 werkdagen kan duren.Bitcoin kopen op een online verkoop punt


Naast Exchanges, worden Bitcoins ook aangeboden op websites, waar je direct Bitcoins kan kopen met iDeal. Het verschil met een exchange is dat in dit geval, je een wallet dient te hebben, om deze Bitcoins naar toe te sturen op het moment van kopen. Bitonic en BTCDirect zijn bijvoorbeeld websites, waar je online Bitcoins kan kopen.

Bitonic is een Nederlands platform, waar je eenvoudig Bitcoins kan kopen. Wel is het vaak zo, dat platforms als Bitonic in kosten iets duurder zijn dan bijvoorbeeld exchanges. Maar daartegen op weegt weer het gemakt, doordat je eenvoudig en snel een aankoop kan doen met iDeal, zonder gecompliceerde verificatie (verificatie in dit geval, is de verificatie van het banknummer, dat wordt gebruikt om te betalen).

Top